03Feb, 2016
0Comments

Iskalnik Bing z novo podobo

Microsoft je svoj spletni iskalnik Bing nadgradil z novo podobo in nekaterimi uporabnimi funkcijami in aplikacijami. Značilnost je slika visoke ločljivosti na domači strani (homepage), prilagoditvene funkcije in hiter dostop do Office Online orodij. Nova podoba domače strani je širok zaslon visoke ločljivosti (1920×1080 slikovnih pik), ki je ustvarjen v obliki slideshow-a (vrtiljaka slik). Posebnost je, da s premikom miškinega kazalca na ikono info, dobite informacije o predstavitveni temi oz. sliki, ki jo lahko tudi povečate.
Uporabniki lahko prilagodijo svoje izkušnje tako, da sledijo novicam, prilagajajo nastavitve in kar je najvažnejše uporabljajo odjemalec elektronske pošte Outlook.com in spletna Office orodja (Word, PowerPoint, Excel, OneNote, OneDrive). Office Online povezava se nahaja na vrhu strani v orodni vrstici in služi kot spustni meni za različne aplikacije oziroma orodja. Prav tako lahko uporabniki prilagodijo velikost in gibanje slideshow-a preko ikone zobnika.
V Microsoftu so pojasnili, da s slikami oziroma tematiko v slideshow-u odražajo interese ljudi, ki so hoteli nekaj več. Tako lahko med odmorom za kavo, druženju s prijatelji in družino, uporabniki slideshow uporabljajo kot igro: “Ugani kaj se na sliki nahaja?”. Kot smo že pojasnili pa lahko uporabniki premaknejo miško na gumb Info, da razkrijejo opis slike ali prenos slike za uporabo kot ozadje namizja.